Smešten u živopisnoj poslovnoj četvrti Izmira, Montiano restoran predstavlja projekat inspirisan prethodnim objektima istog klijenta, koje je takođe dizajnirao studio Ofisvesaire, dok je istovremeno pažljivo osmišljen kako bi se skladno uklopio u okruženje.
Dizajn se oslanja na fluidne geometrijske oblike i stratešku upotrebu boja, stvarajući moderan, luksuzan i osvežavajući prostor koji je vizuelno dinamičan i prijatno topao.
Kao italijanski restoran, dizajn je inspirisan složenošću, toplinom i živahnošću italijanskog stila i kulture. Sa porodicom u centru italijanske kulture, odražavanje važnosti samog čina zajedničkog obroka bio je jedan od glavnih ciljeva dizajna.
Kao i u mnogim italijanskim domaćinstvima, kuhinja zauzima centralno mesto i ključni je element u dizajnu restorana. Centralno pozicionirana i napravljena u saradnji sa šefom kuhinje sa Michelin zvezdom Osmanom Sezenerom, koji je takođe bio zadužen za meni restorana, otvorena kuhinja pruža gostima priliku da se upuste u impresivno kulinarsko putovanje kroz više čula.
Kuhinju okružuju sto za šefa kuhinje i bar, stvarajući interaktivnu vezu između otvorene kuhinje i trpezarijskog dela, nudeći gostima imerzivno kulinarsko iskustvo. Inspirisan sposobnošću italijanske kuhinje da stvori intenzivne i složene ukuse sa samo nekoliko sastojaka, dizajn slavi bogatstvo i sofisticiranost odabranih materijala koji odišu elegancijom kroz specijalno dizajnirane stolove, stolice, rasvetu i keramiku.
Fluidni, geometrijski oblici su definišuća karakteristika dizajna, vidljiva na fasadi, oblogama stubova, plafonu i šankovima. Ovi elementi su dopunjeni upotrebom boja, prikazanih na horizontalnim i vertikalnim površinama pomoću ručno izrađene keramike koja je specijalno osmišljena za ovaj projekat i koja dodatno oplemenjuje atmosferu. Rezultat je kohezivno i sofisticirano okruženje koje povezuje kulinarski i arhitektonski svet.