Predstavljamo vam jedinstveni restoran povodom nagrade „Art of Hospitality“, koju je osvojio u okviru prestižne inicijative 50 Best Restaurants.
Tri nedelje pre objavljivanja liste najboljih restorana za 2025. godinu, restoran Ossiano u Dubaiju dobio je posebno priznanje od organizacije 50 Best Restaurants.
Ovo prestižno priznanje, koje dodeljuje tim od 1.080 stručnjaka iz oblasti gastronomije, nagrađuje restorane za kontinuiranu težnju ka izvrsnosti i stvaranje nezaboravnih iskustava za goste.
Izuzetno gostoprimstvo: Više od hrane
Nagrada Art of Hospitality Award prepoznaje umetnost stvaranja jedinstvenih iskustava u ugostiteljstvu. Prema Vilijamu Druu, direktoru sadržaja za Bliski Istok i Severnu Afriku u okviru 50 Best Restaurants, ova nagrada potvrđuje sposobnost tima restorana da uslugu podigne na nivo umetnosti, stvarajući emotivne veze sa gostima i transformišući večeru u senzacionalno iskustvo.
Generalni direktor Ossiana, Gijom Bare, izjavio je: „Ponosni smo na autentično gostoprimstvo i nezaboravna gastronomska iskustva koja pružamo. Ova nagrada je savršen način da započnemo novu godinu.“
Unikatno iskustvo u podvodnom ambijentu
Ossiano se nalazi na prizemlju luksuznog resorta Atlantis The Palm u Dubaiju, uronjen u jedan od najvećih akvarijuma na svetu. Restoran je smešten 10 metara ispod površine mora, okružen akvarijumom sa čak 65.000 morskih stvorenja, uključujući ajkule i raže, koje gosti mogu posmatrati tokom večere.
Enterijer je dizajniran u nijansama plave, uz suptilno osvetljenje koje stvara iluziju da ste pod vodom, dok sunčevi zraci prodiru kroz talase. Ogromni akvarijum osvetljava prostor, obavijajući trpezariju prijatnim plavetnilom koje doprinosi atmosferi mira i luksuza.
Gastronomija kao umetnost
Pored fascinantnog ambijenta, hrana u Ossianu je prava poslastica za sva čula. Priprema i prezentacija jela predstavljaju integralni deo iskustva – od činija u obliku džinovskog raka do dekoracija koje imitiraju kretanje korala. Svako jelo priča priču i donosi dozu kreativnosti i iznenađenja.
Degustacioni meni Escale sastoji se od 10 pažljivo osmišljenih jela, od kojih je svako inspirisano jedinstvenim putovanjem. Meni je predstavljen u formi knjige, a svako „poglavlje“ – ili talas (waves), kako ih tim restorana naziva – donosi novo iznenađenje.
Nagrade i priznanja
Ossiano je ponosni nosilac Michelin zvezdice, visoke pozicije na listi 50 najboljih restorana i dvostruke titule „Restoran godine“ prema vodiču Gault & Millau. Svojim inovacijama i posvećenošću izvrsnosti, restoran nastavlja da postavlja standarde u svetu gastronomije i ugostiteljstva.