Stanton & Co je enterijer restorana koji je napravljen od postojeće ljuske nasleđa...
Restoran ima 250 mesta i predstavlja fini bar/bistro koji nudi unutrašnju i spoljašnju trpezu sa otvorenom kuhinjom. Restoran je smešten u okviru veće fabrike konzervi u Rouzberiju, što je nasleđe, uključujući i drugu hranu, piće i komercijalne zakupce.
photo: Felix Forest
Projekat je istraživao različite drvene obloge, stolariju i metalne konstrukcije, uključujući preveliku kuhinjsku „kapulu“ od cinka koja štiti pogled na spušteni kuhinjski plafon potreban za postizanje usklađenosti sa hranom. Studija tradicionalnih detalja i obloga nasleđa - ton je topao, ekspresivan i prefinjen unutar robusne i izložene strukturalne školjke.
photo: Felix Forest
Arhitektura školjke je u potpunosti zadržana sa svim novim radovima koji se konstruišu da budu potpuno reverzibilni. Novi radovi su istovremeno simpatija postojećeg materijala i ponovno rođenje restorana Stanton & Co kao novog identiteta hrane i pića. Sa genezom koncepta projekta koji se vrti oko vizije nasleđa, projekat je uspeo da stvori istorijski ambijent, održivost arhitekture i kulturnu obnovu ovog nasleđa.