Šporet slobodno možemo nazvati ultimativnim herojem u savremenoj kuhinji.
Od jutarnjeg kuvanja kafe, preko pripreme jaja na tavi, ručka u šerpi i rerni, pa sve do domaćih kolača i pudinga za vaše najmlađe članove. Šporet čini nam se ne stignemo da ugasimo u toku dana. Međutim kako tehnologija napreduje, menja se koncept i način rada neizostavnog uređaja svake kuhinje.
Danas zaobilazimo klasične šporete (hvala im na njihovoj višegodišnjoj vernoj službi) i pričamo o induskcijskim šporetima. Da li ste imali priliku da se susretnete je jednim od njih? I šta je zapravo indukcijski šporet?
Reč je o tehnologiji koja dolazi iz elektromagnetnog polja koje se nalazi pod staklenom pločom i čija toplota se direktno prenosi na magnetno posuđe, prouzrokujući njegovo zagrevanje. Međutim, pre nego što se odlučite za kupovinu ove inovacije koja pomera granice savremenog kulinarstva, važno je da znate glavne prednosti i nedostatke ove vrste šporeta.
A glavne prednosti i nedostaci ovih šporeta čekaju vas u galeriji...