Evo zabavnog načina da uskršnja jaja dobiju svetlucavu ljubičastu nijansu. Nisu u pitanju nikakvi trikovi niti specijalne boje, već obično crno, odnosno crveno vino.
Sve što vam je neophodno su jaja i boca crvenog vina i malo soli.
Stavite jaja u šerpu, nalijte vinom, dodajte malo soli, ako nije dovoljna jedna boca, dodajte još malo i pustite da se jaja kuvaju zajedno s vinom. Važno je da jaja budu skroz potopljena u vinu, a neophodno je kuvati ih oko 20 minuta, na primer 5 minuta duže nakon što vino prokuva. Nakon što su jaja skuvana, skinite šerpu sa vatre ali ih ostavite da odstoje minimum 12 sati u kuvanom vinu.
Bićete zapanjeni efektom ovakvog načina bojenja jaja budući da će na svetlu jaja svetlucati kao da su posuta sitnim kristalima. Njihova tekstura, deluje kao peskirana, a efekat su mat tamno ljubičasta jaja s neobičnim sjajem.
Probajte odmah!